Test Drive: 2020 Honda Civic Sedan 1.5 VTEC Turbo CVT Facelift – Seducator

Conform multor pasionati auto, desi minor, acest facelift a reusit sa ii confere lui Civic un loc mai bine meritat in segmentul premium al compactelor.

Honda Civic este, fara doar si poate, unul dintre cele mai cunoscute nume de pe piata auto internationala. In acelasi timp, Civic a devenit odata cu trecerea timpului un adevarat simbol pentru industria auto nipona si, totodata, si pentru calitatea japoneza bine cunoscuta. Gandindu-ne la succesul pe care l-a avut Civic pe piata si la parcursul istoric al acestui model, trebuie sa recunoastem ca nu am exagera deloc daca am spune ca brand-ul Honda a crescut in acelasi timp cu Civic, un model cu o istorie de aproape 50 de ani.

Primele modele Honda Civic au venit pe piata in iulie 1972, acestea fiindu-ne prezentate sub forma unei versiuni cu doua usi. Putin mai tarziu, Honda prezenta si o versiune hatchback cu trei usi. Ca sa intelegem de unde a inceput totul, spunem ca prima generatie a fost echipata cu un motor de 1.2 litri, capabil sa dezvolte 50 de cai putere. Civic a avut succes de la bun inceput, producatorul nipon luand decizia de a exporta masina in Statele Unite! Intre anii 1976 si 1978, Civic devenea cea mai populara si mai bine vanduta masina din lume

!