Cate masini sunt in Romania? Iata ce spun statisticile!

Cate masini sunt in Romania? Te-ai intrebat si tu acest lucru? Ei bine, o sa iti spunem care sunt cifrele oficiale si cate automobile sunt in evidentele celor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Daca te-ai lovit de aglomeratia din orase sau pe drumurile care duc spre mare ori spre munte, cu siguranta ti-ai pus si aceasta intrebare. Afla ce spun autoritatile de la Institutul National de Statistica (INS).

Cate masini sunt in Romania?

Conform celor de la DRPCIV, exista peste 8.8 milioane devehicule inmatriculate in Romania, asa ca data viitoare cand te lovesti de aglomeratie ar trebui sa te gandesti si la aceste cifre, pentru a iti explica fenomenul.

Cate masini sunt in Romania? De asemenea, peste 78% din aceste automobile sunt inmatriculate pe persoana fizica, iar peste 78.6% dintre aceste masini au o vechime mai mare de 10 ani.

Acesta este si un motiv pentru accidentele in care sunt implicate masini cu defectiuni majore.

Desigur, este foarte important si tipul de combustibil pe care il folosesc aceste masini.

Peste 50% din acestea au motoare pe benzina, 48% au motoare diesel, in timp ce doar 0.6% folosesc electricitate, gaz petrolier lichefiat sau gaz natural. 88% din autocamioanele inmatriculate au motoare diesel.