Cate masini sunt in Bucuresti?

Cate masini sunt in Romania? Revenim si la aglomeratia din Bucuresti, asa ca trebuie sa aflam si cate masini sunt in Capitala. Potrivit datelor INS, populatia din cel mai aglomerat oras din Romania este de peste 1.8 milioane de locuitori.

Surpriza majora vine atunci cand aflam numarul de automobile inmatriculate oficial in Bucuresti: peste 1.4 milioane de masini. Practic, o raportare aproximativa ne arata ca exista o masina la un locuitor.

Cu toate ca in alte tari trendul este ca oamenii sa detina mai putine masini si sa foloseasca mai mult transportul alternativ, romanilor le place sa detina un automobil proprietate personala.

Acest lucru afecteaza si calitatea aerului, iar statisticile arata ca municipiul Bucuresti este de multi ani in topul celor mai congestionate orase din Europa.

Drept urmare, nivelul de particule din aer este dublu fata de cel maxim recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Nu ne surprinde acest lucru, avand in vedere cate masini sunt in Romania.

Si lucrurile nu se opresc aici, pentru ca estimarile pentru Europa arata ca parcul auto va creste cu pana la 1.4% pana in anul 2025, insa pana in anul 2030 cifrele se vor reduce cu 5.4%. Platforme de mobilitate de tip Uber sau Bolt vor ajuta la acest lucru.